SİNOP / GERZE - Atatürk İlkokulu

Atatürk İlkokulu

19 Mayıs Mahallesi. Kardelen Sokak. No 1 GERZE / SİNOP
Vizyon
Bilim ve teknolojinin farkında olan, değişime ve gelişime açık, öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden, değerlerini yaşayan ve yaşatan, hoşgörü sahibi, farklılıkları zenginlik kabul eden, bilgi, beceri ve üstün karakteri ile örnek bireyler yetiştirmek istiyoruz.
Misyon
Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, öğrenmeyi öğrenen, bilgi ve birikimlerini tüm insanlık yararına kullanan, hayat boyu öğrenmeyi ilke edinen, eleştiren ve yaratıcı düşünen, ülkesini tüm dünyada temsil eden nitelikli bireyler yetiştirmek.
Ulaşım kara yolu ile sağlanmakta olup Sinop - Samsun yolu üzerindedir.
Özel Servis
Yerleşim Yeri
Sinop Samsun kara yolu üzerinde olan ilçenin yüzölçümü 594 km²’dir. İl merkezine denizden 13 mil karayolundan 39 km.’dir. Samsun iline 132 km. ’dir. İlçemize 41 köy bağlıdır. ilçenin yüzölçümü 594 km²’dir. Ocak 2013 tarihi itibarıyla adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre yapılan sayımda, İlçemizin toplam nüfusu 21.517 olup; 12.734 kişi ilçe merkezinde, 8783 kişi ise köylerde, 946 kişi de Yenikent Beldesinde yaşamaktadır.
Okulumuz ilçe merkezinde olup Sinop İline 39 km dir.